EGNE OPPSKRIFTER

Mine oppskrifter blir til mens jeg lager mat

SMØRSAUS MED RAMSLØK

1 egg --> piskes i en kjele
Smør/margarin --> smeltes og piskes  i egget litt om gangen
Egg - smørblandingen siles og has tilbake i kjelen
Ramsløk --> tilsettes 1/4 teskje eller etter smak
Peppermix
Matfløte --> en dæsj til passe konsistens.

Lykke til 🙂

Denne sausen passer fint til fisk.
Jeg brukte den til ovnsstekt laks


SMØRSAUS 2

100 g smør el margarin smeltes
1 løk kuttet i smått
grovmalt pepper
Surr løken i smøret til den er myk

1 egg - piskes med stavmikser
ha smøret og løken oppi egget mens du pisker med stavmikseren
Tilsett litt 1 ts valnøttolje og
1/2 ts med Alta chutney. Annen chutney kan også brukes

Serverte denne til kokt torsk




BRYTEBRØD ..    20.01.2015
 
500 g hvetemel
400 g byggmel
3 dl havregryn
100 g ristet mandelspon   --      går ut på dato neste mnd
1 ps tørrgjær                          uvist når den gikk ut på dato, eller ikke
1 ts salt
      det tørre blandes sammen
1 stor raspet gulrot ...             begynner å miste sin spenstige fasong= Sødme
1 raspet eple ...                     den ser vist ganske skrukkete ut= bra sødme
2 dl vaniljesaus                      gikk ut på dato i okt, lukter og smaker fortreffelig
5 dl vann 
1 bx seterrømme                    gikk ut 14. nov
50 g spekepølse                      manglet saltsmak...rester etter jul. Tro om min                                                 mann kommer til å savne spekepølsa.

Deigen er litt klissete. Bruk godt med mel på bakebordet

Heves i ca 45 min
Trilles ut  og legges i en langpanne
Smøres med smeltet melange
Etterhev i ca 45 min.

Stekes på 225 g i 25 min.
Ha en skål med vann på bunnen av stekeovnen
Pensle med smeltet melange, 2.gang


I kveld fant jeg ut at jeg skylle rydde i skuffer,skap og kjøleskap.Fant en del ingredienser som var gått ut på dato.
Nå for tiden kastes det så mye mat som fortsatt er brukende selv om det er gått ut på dato.
Så lenger det ikke lukter vondt og det smaker fortsatt godt, så er det utrolig hva man kan "trø" inni en gjærdeig.
Fantasien er ofte fraværende og man tørr ikke eksprementere, selv om resultatet i det aller fleste tilfeller blir velsmakende.




 

Saus- suppe-grøt baser

Hvit base: 300 g melange smeltes i panne el. kasserolle, ha i 300 g hvetemel,rør i den hele tiden til den begynner å bruse, på middels varme. Bruker du for sterk varme, blir den fort brun.

TIL: lyse sauser: 120 g pr liter væske,

Supper :140 g pr. Liter væske

Fløyels grøt: ca 200 g pr l melk


Brun base: 300 g melange smeltes i panne/kasserolle, ha i 300 g hvetemel og rør hele tiden så ikke basen blir svidd. Bruk middels varme og rør hele tiden til massen er blitt nøttebrun. Dette kan ta litt tid. Når du ha oppnådd den nøttebrune fargen,så er massen sikkert litt flytende. Ta pannen av platen og tilsett ca 100g hvetemel og rør godt så alt blander seg.

Brun saus: 120 g pr liter væske


Felles: Fyll massen i isterning brettene når massen har kjølnet litt og frys det. Har du ikke brett, så avkjøl det på et fat dekket med bakepapir, når det er stivnet, deler du "flaket" opp i porsjonsbiter og fryser det.

Nå du skal lage saus så tar du bare opp det du trenger for å tykne sausen.

Tidligere når vi var flere, lagde jeg base av 1 kg smør/ 1 kg mel... det var tidsbesparende når man skulle lage saus og suppe i en fart.













Lutefisk med tilbehør

Nyeste kommentarer

31.10 | 16:31

Her vil jeg legge inn om beliggenhet og beskrivelse av Stellplasser for bobiler og Campingplasser vi har besøkt og plasser andre bobilister har anbefalt.

26.05 | 17:13

Bruker Nettbakerens oppskrift.Han finner du på Facebook.For å få høye kaker kler jeg bakeformen med bakepapir langs sidene så de stikk over kanten på formen :D

21.05 | 12:09

Hei :)
Ble veldig impornert av dine kunstverk, syns du er kjempeflink. Hva er hemmeligheter bak høye sukkerbrød, får ikke mine så høye, håper du vil dele dette

06.05 | 01:33

Tusen takk Yvonne :D